[blog.view.blog categories]

3 maart 2016

Tips voor een picture perfect pizza

Zelf pizzadeeg maken:

Weeg alle ingrediënten goed af. Deeg is zoals patisserie. Alles staat of valt met perfect afgewogen ingrediënten. Gebruik dus een weegschaal in plaats van een volumesysteem met cups.

Hot, hot, hot!

Waarom smaken pizza’s in een authentiek pizzahuisje zo lekker? Omdat ze gebakken zijn op heel hoge temperaturen. 300 tot zelfs 380°C is ideaal, maar vaak niet haalbaar met een gewone oven. Kies dus voor de hoogst mogelijke temperatuur die je toestel aankan.

Toppings:

Recepten voor klassieke pizza’s houden het aantal toppings meestal beperkt. Terecht, te veel ingrediënten door elkaar zijn niet bevorderlijk voor de smaak. Less is more dus!

Recept:

Eén van de meest bekende recepten is dat van de Napolitaanse pizza Margharita. Hiervoor start je met een laagje passata of vloeibare puree van gezeefde tomaten. Breng het aan met de achterkant van een lepel. Hou het laagje dun. Het brood mag niet helemaal papperig worden door te veel saus. Je kan de passata op smaak brengen met basilicum en wat look. Daarop leg je plakjes mozzarella en tomaat. Werk af met geraspte Parmezaan. Na het bakken kan je nog wat blaadjes basilicum over de pizza strooien.

Variaties:

Pizza kan je ook bakken op een barbecue. Dit kan op de grill zelf of door gebruik te maken van een pizzasteen. Hiermee krijg je een zachtere korst. 

Geen zin om aan de slag te gaan met deeg? Dan kan je ook ciabatta of stukjes stokbrood beleggen en bereiden in de oven of op de steengrill van Beka Cookware (hier link naar product).

Dit kan ook met kant-en-klaar pizzadeeg dat je in kleine stukjes snijdt. Zo kan iedereen zijn pizza naar eigen smaak maken. Lekkere toppings zijn: tomatensaus of ketchup met Italiaanse kruiden, eventueel geroosterde groenten en kaas. Ook pesto en geraspte kaas smaken hier heerlijk bij. Hier en hier vind je trouwens recepten om pesto zelf te bereiden.

Ook leuk:

Pizzarolletjes! Bestrijk het deeg met je favoriete topping. Probeer bijvoorbeeld eens ricotta opgefrist met verse kruiden en limoensap. Zorg dat je aan de vier zijden ongeveer 2,5 cm van de rand blijft. Rol het deeg op en snij het in stukjes. Leg de rolletjes op een schaal met een velletje bakpapier. Bak ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 200°.

Weetjes:

Beka Cookware biedt je alle attributen die je nodig hebt om pizza of aanverwante gerechtjes te bereiden. Kijk bijvoorbeeld eens in ons assortiment ovenschalen. Een mengkom, diverse lepels of panbeschermers vind je in het gamma keukenhulpen.

Volg Beka Cookware op Facebook. Zo blijf je steeds op de hoogte van onze tips en weetjes! Voor nog meer culinaire inspiratie kan je terecht op Pinterest.

Klik hier voor een overzicht van onze kantoren en exclusieve verdelers.

Nog meer handige keukenhulpen: