[blog.view.blog categories]

24 maart 2016

Paasdeco: klaar voor een frisse en fleurige start

Kleuren

                 Decoratie oogt tijdens de paasperiode fleurig, luchtig en fris: pastels horen perfect bij deze tijd van het jaar. Net zoals grasgroen en zonnig geel.

Eieren uitblazen

Een typisch werkje tijdens de paasperiode. En mits een beetje hulp bovendien kidsproof. Neem een rauw ei en prik met een dikke naald of scherp mesje een gaatje in de bovenkant (de meest puntige kant). Vervolgens doe je hetzelfde aan de onderkant van het ei. Dit gaatje mag iets groter zijn. Ga er nog eens extra met een satéprikker doorheen zodat de dooier breekt. Blaas de eieren uit boven een potje zodat je de inhoud nog kan gebruiken voor een gerecht. Spoel vervolgens lauwwarm water door de eieren. Ze moeten goed schoon zijn. Laat ze vervolgens drogen op een schaal op de radiator.

Je kan de gaatjes nu ook gebruiken om er een lintje door te halen. Zo kan je eieren gemakkelijk ophangen.

Eieren leegblazen kan een vervelend taakje zijn. Maar het lukt ook met een injectiespuit! Hiervoor moet je slechts 1 gaatje maken aan de onderkant van het ei. Zuig lucht in de injectiespuit en stop deze in het gaatje van het ei. Spuit langzaam de lucht uit de spuit naar binnen. Uit hetzelfde gaatje komt het ei naar buiten.

Eieren versieren

In de handel zijn in deze periode heel wat sets verkrijgbaar met eierverf en sjablonen. Ook washitape is ideaal om eieren te versieren.

Het kan ook met natuurlijke kleurstoffen, zoals uienschillen. Hiervoor gebruik je verse eieren. Deze decoratie kan je dus minder lang bewaren. De eieren zullen ook niet meer geschikt zijn voor consumptie. Vul een steelpan met de eieren en de schillen. Giet er water over tot alles bedekt is. Breng aan de kook en laat zachtjes koken. Zorg dat de eieren zoveel mogelijk onder de schillen blijven. Haal de eieren na 20 minuten uit de pan en doe ze in een glazen pot of hittebestendig potje. Giet het gekleurde kookvocht over de eieren zodat ze bedekt zijn. Voeg azijn toe aan het vocht (ongeveer 1 eetlepel per 250 ml vocht). Laat de eieren  op kamertemperatuur tenminste 4 uur afkoelen. Een nacht is nog  beter. Haal de eieren vervolgens uit de kleurstof en laat ze drogen. Je kan ook andere kleurstoffen gebruiken zoals rode kool, verse spinazie, kurkuma, bieten of bessensap.

Paascake:

Geef een eenvoudige cake een feestelijk tintje door er paasfiguurtjes uit te steken (in de handel zijn diverse vormpjes verkrijgbaar: eivorm, haasjes, kuikentjes,…). Misschien moet je de cake wel eerst in twee dunnere lagen snijden. Versier de mini-cakejes met glazuur.

Gemakkelijke decoratie:

Vul glazen bokalen met typische snoeperijen. Of schik ze op een taartschaal of etagère. Geef de paashaas een bijpassend strikje. En zet ‘m op een bedje van groene snoepjes. Of neem diverse kleuren chocolade-eitjes en leg ze in laagjes in een bokaal. Of stop al de lekkernijen samen in een mandje. Tof als geschenk!

Heb jij nog een leuke decoratietip of een ideetje voor een origineel geschenk? Laat het ons weten in de comments of via de Facebookpagina van Beka Cookware.

Wist je trouwens dat Beka Cookware nog veel meer inspiratie serveert op Pinterest?

De volledige catalogus van Beka Cookware staat ook online.

Klik hier voor een handig overzicht van onze kantoren en exclusieve verdelers.

Op zoek naar nog meer praktische keukenattributen?