[blog.view.blog categories]

17 maart 2016

Lets roll! Huisgemaakte ravioli

Goed om weten:

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zo kan je het deeg makkelijker kneden.
  • Gebruik pastabloem. Op de verpakking wordt vermeld ‘00’ of ‘doppio zero’. Dit is fijngemalen bloem die een egaal resultaat garandeert.
  • Reken 1 ei per 100 gram bloem. Voor 4 personen heb je 300 gram bloem nodig.

Deeg kneden:

  • Strooi wat bloem over je werkblad en stort daarop de bloem uit.
  • Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eitjes.
  • Meng de eieren met de bloem en kneed tot je een bolletje kunt vormen: Minstens 5 minuten, maar beter is een kwartier. Zo wordt het deeg voldoende elastisch.
  • Verpak het bolletje in plasticfolie en laat minstens een half uur rusten in de koelkast. Langer, tot zelfs een nacht, is nog beter.

Deeg uitrollen:

  • Raviolideeg moet zo dun mogelijk zijn. Zet de pastamachine op de dunste stand.
  • Je kan het deeg ook uitrollen op een werkblad waarop je wat bloem verstuift.

De vulling:

  • De vulling moet smeuïg zijn, maar niet te nat. Anders worden de dunne deegvelletjes doorweekt.
  • Enkele suggesties: Krab-roomkaas, spinazie-ricotta, gerookte zalm-room-dille,...
  • Zorg dat je de randen van de ravioli goed aandrukt. Het is belangrijk dat er geen lucht binnenin zit, anders kan de ravioli tijdens het koken openbarsten.
  • Laat de pasta drogen in een schaal of op een bakplaat waarop je een dun laagje bloem strooit. Draai de ravioli om na een tiental minuten, zodat de onderkant niet te vochtig wordt.
  • Moet je de pasta nog even bewaren vooraleer te koken? Plaats ze in de koelkast op een schaal. Leg de stukjes naast elkaar en zeker niet op elkaar!

Koken:

  • Kook ravioli pas vlak voor het serveren.
  • Als de ravioli bovendrijven, zijn ze klaar. Vaak is dat maar een paar minuten, tot hoogstens 3.

Saus en serveren:

  • Vermeng de ravioli met een beetje olijfolie en strooi er wat Parmezaanse kaas over.
  • Wil je een sausje erbij, hou dit dan simpel. De vulling mag niet overheerst worden. Hou het bij een saus op basis van boter en salie of een lichte tomatensaus.
  • Serveer op voorverwarmde borden.

Extra weetje: ravioli breekt snel. Wees dus voorzichtig tijdens het afgieten. Handig is om een pot met een pasta-insert te gebruiken. Wist je trouwens dat Beka Cookware er zo één in het gamma heeft? Ontdek deze hier!

Bij Beka Cookware zit je nooit zonder culinaire inspiratie. Check ook onze Pinterest-borden en neem ook even een kijkje op onze Facebookpagina!

Op zoek naar de kantoren en exclusieve verdelers van Beka Cookware? Hier vind je een handig overzicht!

Ontdek nog meer keukenhulpjes: