[blog.view.blog categories]

9 februari 2016

Tips voor een geslaagde Valentijn

Valentijn baadt steevast in een zeemzoete sfeer. De films, de liedjes, het typische valentijnscadeau in de vorm van een hartje,…: alles lijkt bedekt met een laagje honing. Ben je daar niet voor te vinden, dan is er toch nog de mooie gedachte achter Valentijn: tijd en aandacht delen met iemand die je graag ziet. Dat kan je geliefde zijn, maar ook iemand uit je familie of vriendenkring waarmee je close bent. Of waarom niet met een groepje singles samen een toffe avond plannen?

Wat je ook doet naar aanleiding van Valentijn, maak het niet te moeilijk, zeker niet als je zelf wilt koken. Tenzij je een geoefende hobbykok bent, laat je het ingewikkelde diner beter voor een andere keer. Je culinaire grenzen verleggen is natuurlijk niet slecht, maar koken mag zeker op zo’n dag geen uitputtingsslag of stresserende bedoening worden. Hou het menu simpel.

In plaats van dat één iemand zich urenlang moet uitsloven, is het gezelliger om samen iets te doen. Dat kan samen koken zijn, maar hoeft niet per se. De meest ervaren keukenprins of –prinses focust zich op het koken, terwijl de partner de tafel dekt, de muziek kiest en de kaarsjes aansteekt.

Kies voor een gemakkelijk gerecht dat op het moment zelf nog weinig werk vraagt, zoals een pasta of paella.

Of fondue, dat kan zowel met vlees als met vis. En als dessert is chocoladefondue uiteraard niet te versmaden!

Ook makkelijk: een gerecht uit de oven dat je vrijwel helemaal vooraf kunt klaarmaken.

Fingerfood is altijd een hit: Lekker smikkelen en ondertussen een filmpje kijken!

En dan het valentijnscadeau… Keuze genoeg en dat maakt het net zo moeilijk. Het hoeft geen groot of duur geschenk te zijn. Een klein beetje moeite van jezelf maakt het verschil. Vul bijvoorbeeld een bokaal met de favoriete lekkernijen van je geliefde. Nog een mooi lintje met een kaartje errond en je gepersonaliseerde geschenk is klaar. Ook leuk: plak diverse snoeprepen op een groot karton en schrijf er treffende boodschappen tussen. Maak er een verhaaltje van, met de snoeprepen als eyecatchers. Een eenvoudige doos chocolaatjes of een geschenkbon krijgt een upgrade als je er een eigenhandig geschreven kaartje bij stopt. Ook voor het cadeau geldt dus: keep it simple, maar persoonlijk.

Wat is jouw tip voor het ultieme valentijnscadeau of liefdevol gerecht? Laat het weten in de comments of via de Facebookpagina van Beka Cookware!

Ontdek nog meer verrassende valentijnsideetjes op onze Pinterestpagina!

Enkele praktische keukenhulpjes: