[blog.view.blog categories]

10 december 2015

Party animal voor de oven

Een ovenschaal leent zich voor de meest uiteenlopende gerechten: Je kan er een compleet kalkoen in bereiden, een stukje wildfilet braden of aardappeltjes bakken.

De grepen van onze ovenschaal in roestvrij staal zijn ergonomisch uitgevoerd zodat je ze gemakkelijk kan verplaatsen. Het materiaal zorgt voor een perfecte warmtegeleiding en –behoud.

Tips voor bereidingen in de oven:

  • Vlees laat je eerst kort aanbakken in de pan. Daarna gaat het gaarproces verder in de oven.
  • Hou de temperatuur zo laag mogelijk. Het duurt langer, maar het vlees blijft malser.
  • Gebruik een kernthermometer. Zo kan je inschatten of je vis of vlees gaar is.
  • De ideale kerntemperatuur verschilt naargelang het soort vlees. Het kan variëren van 48°C voor bleu rundsvlees tot 75°C voor gevogelte.
  • De temperatuur van vis schommelt idealiter tussen 62°C en 67°C.

Wil je een stoomeffect creëren (bijvoorbeeld voor gerechten met vis) dan heeft Beka Cookware ook een ovenschaal met deksel in het gamma. Het deksel is zo uitgevoerd dat je heel gemakkelijk vloeistof kan toevoegen.

De chefs van Beka Cookware verzamelden tal van lekkere gerechten voor de oven. Kijk zeker eens in onze receptenrubriek!

Nog vragen over ons gamma? Aarzel niet en stuur ons een mailtje via info@beka-cookware.com

Volg onze Facebook- en Pinterestpagina om nog meer producten en recepten te ontdekken!

Misschien kunt u ook deze Beka producten gebruiken in uw keuken?