[blog.view.blog categories]

22 december 2015

Great food, great life

Real food doesn't have ingredients. Real food is ingredients

Jamie Oliver hoeft niet meer overtuigd te worden. De trend werd dit jaar al ingezet om te koken met authentiek en puur voedsel. Weinig bewerkingen en met een zo kort mogelijke ingrediëntenlijst.

Good food is good mood

Kwalitatieve producten zijn goed voor je gezondheid en je humeur. Een voorbeeldje: Je hebt vast al ergens gelezen dat chocolade eten gelukkig maakt, omdat hetzelfde stofje vrijkomt als bij verliefdheid. Op voorwaarde dat je kiest voor kwalitatieve chocolade, met zo weinig mogelijk toegevoegde suikers. Maar volgens financiële analisten wordt onze favoriete zoete zonde volgend jaar duurder. Wegens de slechte oogst. Nog een reden dus om te kiezen voor de gezondste chocolade!

Count the memories, not the calories

In 2015 stond gezonde voeding volop in de aandacht. Maar daardoor vergeten we soms dat koken en eten meer is dan calorieën tellen en ingrediëntenlijstjes lezen. Dus roepen we 2016 uit tot het jaar waarin we gaan smullen en vooral genieten in de keuken en aan tafel.

Enjoy your food. Enjoy your life.

Eentje van Victoria Moran, een Amerikaanse schrijfster, gespecialiseerd in spiritualiteit en voeding. Leven op pilletjes en vitaminedrankjes? Het zou misschien wel kunnen, maar zo ver komt het wellicht nooit. Koken en eten staat voor voeding van het lichaam én geest. Culinaire invloeden uit alle werelddelen zijn steeds makkelijker voorhanden. We kunnen die naar hartenlust ontdekken en proeven.

Laughter is brightest in the place where the food is.

Dit Ierse spreekwoord vat het nog eens goed samen: Eten is zoveel meer dan een primaire behoefte. Het zorgt voor een rustpunt in de drukte van alledag en brengt mensen samen.

Beka Cookware wenst je alvast een jaar vol gezellige momenten met de belangrijkste mensen in je leven. Een jaar van culinaire ontdekkingen en van herinneringen delen én maken. Moge 2016 gevuld zijn met fantastische mensen en fantastisch eten!

Wij van Beka Cookware zorgen in ieder geval voor de inspiratie!

Misschien kunt u deze producten wel gebruiken in het komende jaar: