[blog.view.blog categories]

1 december 2015

Gezellig koken bij de open haard

Koken boven een open haard is één van de oudste kooktechnieken. Met onze rijkelijk uitgeruste keukens hoeft het eigenlijk niet meer. Maar het leent zich perfect voor feestelijke gerechten en speciale gelegenheden. Plus: het heeft als als voordeel dat je met je gasten kunt praten in plaats van weggestopt te werken in de keuken.

Belangrijke veiligheidstip: Gebruik geen hout dat chemisch behandeld werd, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Met een draaiend spit of een grill die je boven het vuur kan plaatsen garen ingrediënten heel langzaam. Het geroosterde effect geeft een unieke smaak aan je gerechten.  

Het kan ook eenvoudiger zonder grill: gebruik een keukendraad om het vlees voor het haardvuur te hangen. Zet een schaal eronder om de sappen op te vangen. Geef nu en dan een duwtje zodat het vlees blijft draaien. Belangrijk is ook om het keukentouw regelmatig te bevochtigen met water zodat het door de hitte niet verbrandt.

Marshmallows roosteren: Het is de ultieme kampvuurbezigheid, maar het kan ook in de woonkamer. Mits deze veiligheidstips: Hou de vlammen klein, aangezien je zo dicht bij het vuur moet komen. Er zijn speciale marshmallow-sticks verkrijgbaar. Heb je die niet, dan zijn metalen prikkers de beste  optie. Beperk je tot één snoepje per prikker en draai traag rond zodat de marshmallows gelijkmatig roosteren. Ga niet te dicht bij de vlammen zodat de suikerbommetjes  niet zwart blakeren. Gebeurt het toch, gooi ze dan in ieder geval weg!

Wist je trouwens dat je marshmallows ook kunt roosteren in de oven? Leg bakpapier in een ovenschaal of vet ze in met een neutrale olie (bijvoorbeeld arachideolie, die is ook bestand tegen hoge temperaturen). Zet de zachte suikerwolkjes onder de grill tot ze bruin kleuren en draai ze voorzichtig om ook de andere kant te kleuren. Als je ziet dat ze hun vorm beginnen te verliezen, zijn ze klaar.

Met Beka Cookware schiet je culinair goed uit de startblokken. Want ieder feestje begint met de juiste keukenspullen! Of het nu voor alledaags gebruik is of voor feestelijke gerechten, Beka Cookware heeft zeker datgene wat je zoekt. Hier kan je ons assortiment bekijken.

Nog vragen over Beka Cookware? Stuur ons een mailtje via info@beka-cookware.com.

Bekijk zeker ook eens onze Facebookpagina en Pinterestborden voor nog meer leuke kookideetjes!

Misschien zijn ook deze producten iets voor jou: