[blog.view.blog categories]

8 december 2015

Feestelijke hapjes

Exclusief

Krabsla wordt in meestal bereid met namaakkrab. Op zich niets mis mee, maar als we koken voor een feestje gaan we graag voor het echte werk. Vers van bij de visboer of uit blik. Krab combineert fantastisch met mango, avocado en koriander. Nog een winner: met basilicum, tomaat en rauwe ham! 

In een glaasje

Een aperitiefglaasje komt steeds elegant uit de hoek. Leuk voor tartaar van verse (zalm of kabeljauw) of gerookte vis (zalm, makreel, schelvis of sprot). Combineer met wat roomkaas opgepept met mierikswortelpasta en citroensap. Een friszure appel, dille en kappertjes zorgt voor extra kleur.

Ook zachte geitenkaas, tijm en dadels vormen een winning team. Met wat staafjes komkommer en wortel en een plukje bieslook geef je het hapje een restaurant touch.

Gezonde knabbel

Groentechips zijn het gezonde, originele en minstens even lekkere alternatief voor gewone chips. Gebruik groenten die weinig water bevatten, bijvoorbeeld zoete aardappel, wortelen, pastinaak, knolselder of rode biet. Snij de groente flinterdun met een mandoline of dunschiller. Frituur de schijfjes op 140° tot het vet niet meer bruist. Zo weet je dat al het vocht verdwenen is.

In de oven lukt het ook: snij de groenten in frietjesvorm. Wentel ze in een mengeling van je favoriete specerijen (cayennepeper, komijn, gemalen koriander,…) en wat gesmolten kokosolie. Dertig minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200° en je gezonde knabbel is klaar!

Uit de microgolfoven

Koken voor een feest moet niet per se ingewikkeld zijn. Zeker voor grote groepen of op locatie, kan het handig zijn om ook een hapje voor de microgolfoven te voorzien. Gevulde champignons bijvoorbeeld: Verwijder de steeltjes en hak deze fijn. Smelt wat boter gedurende 30 seconden op 750 Watt. Vermeng de steeltjes met lente-ui en broodkruim en kruid naar smaak. Vul de paddenstoelen met de mengeling en werk af met geraspte kaas. Plaats ze afgedekt gedurende 3 à 4 minuten op vol vermogen in de magnetron.

Wil je de champignons toch garen in een traditionele oven? Verwarm die dan voor op 180°C. Plaats de champignons in een vuurvaste schaal en stop ze 10 minuutjes tot een kwartier in de oven.

Heb jij nog tips voor hapjes om de vingers bij af te likken? Laat ze ons weten via de comments!

En voor al de nodige hebbedingen om deze lekkernijen klaar te maken, kan je uiteraard terecht bij Beka Cookware! Hier zie je ons complete gamma.

Op de contactpagina vind je een overzicht van alle kantoren en exclusieve verdelers van Beka Cookware.

Nog een vraag? We staan voor je klaar via info@beka-cookware.com!

Ontdek nog meer culinaire inspiratie op onze Facebookpagina en Pinterestborden!

Misschien zijn ook deze keukenaccessoires iets voor jou: