[blog.view.blog categories]

31 december 2015

Cheers to the new year!

Bubbels zijn de perfecte feestdrank. Ze prikkelen de smaakpapillen en zijn een goede opener van een uitgebreid diner. Bubbels vragen geen ingewikkelde mixen. Door simpelweg wat granaatappelsap toe te voegen, geef je zowel de kleur als de smaak een oppepper.

Champagnecocktails

Champagne is de basis voor enkele wereldberoemde cocktails. De mimosa bestaat voor de helft uit bubbels en de helft sinaasappelsap. Mimosa wordt vaak tijdens feestelijke ontbijten en brunches geserveerd omwille van het lagere alcoholgehalte. Buck’s Fizz is de iets sterkere variant met 2 delen bubbels en 1 deel sinaasappelsap.

Punch

Een grote bowl vol punch is extra gezellig. De gasten kunnen zichzelf bedienen en het is ideaal voor een walking dinner. Er zijn heel wat punchideeën. Uit het ruime aanbod dit recept: doe je favoriete diepvriesfruit in een grote bowl. Het fruit doet dienst als ijsblokjes. Voeg 75 water, evenveel gemberbier en 20 cl sinaasappelsap toe. Als laatste giet je er voorzichtig een fles (dus ook 75 cl) mousserende wijn bij.

Lijnvriendelijk

Alcohol staat bekend als een dikmaker. Met pure drankjes zoals bubbels, wijnen en sterke dranken kies je de meest lijnvriendelijke opties. Alcohol op zich is meestal niet de boosdoener, wel de toegevoegde suikers. Kant-en-klare mixdrankjes, cocktails met fruitsap en likeuren zijn het ergste. Zoek je nog een cocktailtip waarmee je de weegschaal niet hoeft te vrezen? Hier komt ie! Voor dit recept heb je het volgende nodig per persoon: Zet 180ml groente thee. Laat afkoelen en mix met 30ml limoen- of citroensap en 30ml wodka. Verfrissend, licht en dankzij de groene thee zelfs nog een tikje gezond bovendien!

IJstip

Een tip van de pro’s als je cocktails serveert: Ook het ijs speelt een rol. Zorg dat de blokjes niet te klein zijn. Die smelten snel en leveren een waterig drankje op. Siliconen vormpjes zijn het best hanteerbaar. Professionele cocktailshakers koken het water eerst. Pas als het afgekoeld is, vullen ze de ijsvormen. Het voordeel: er zit minder lucht in het ijs, waardoor de blokjes minder snel smelten.

Organiseer je een uitgebreid diner dan horen bij de prikkelende drankjes ook lekkere hapjes. In de rubriek ‘appetizers” hebben we enkele leuke ideetjes verzameld zoals dit recept met gebakken palmharten.

Beka Cookware wenst je een weergaloos feest! Volg ons ook op Facebook en de Pinterest-pagina van Beka Cookware. Zo blijf je steeds op de hoogte van onze nieuwtjes en krijg je een pak inspiratie.

Mocht je nog vragen hebben, stuur gerust een mailtje via info@beka-cookware.com.

Misschien zijn ook deze Beka producten iets voor jou: