[blog.view.blog categories]

10 november 2015

Tips voor koken met wild

Marineren: voegt niet alleen smaak toe, maar zorgt ervoor dat het vlees ook malser wordt.

Sausen: Vergeet de zware sausen en moeilijke bereidingen van vroeger. Wild heeft een specifieke smaak die weinig extra tierelantijntjes nodig heeft. Een te overheersende saus kan het gerecht zelfs oneer aandoen. Gewoon het vlees even kort laten dichtschroeien, wat kruiden met peper en zout en rozemarijn, kan al voor culinair vuurwerk zorgen.

Groenten en fruit: Wild wordt meestal geserveerd met typisch winterse groenten, zoals witloof, spruitjes, rapen en knolselderij.  Ook paddenstoelen zijn steeds een succes. Het karaktervolle van het vlees combineert wonderwel met het zoete van fruit zoals veenbessen, kersen, druiven of appelmoes.

Aardappelen: De combinatie van wild met klassieke aardappelgerechten zoals puree of gratin dauphinois kan niet misgaan. Toch is het ook het proberen waard om eens knolselderpuree, rijst of pasta op tafel te zetten.

Exotisch: Springbok, koedoe, bizon, kangoeroe, impala, enz…: deze exotische wildsoorten vind je niet altijd in de reguliere supermarkt, maar ze zijn wel steeds makkelijker verkrijgbaar. Je zal versteld staan van het verrassende smakenpalet!

Drank: Rode wijn is meestal de evidente keuze, maar kijk ook eens wat verder. Een gerecht met fazant of patrijs is meer gebaat met een witte wijn, maar kies dan wel voor een wijn met body. Een stoofpotje zal prachtig combineren met een abdij- of trappistenbiertje. Over het algemeen geldt: hoe krachtiger het vlees, hoe krachtiger de wijn. Groot wild zoals hert of everzwijn vraagt dus een steviger drankje.

Ook Beka Cookware is verzot op wild. Dit gerecht met fazant vraagt een  beetje tijd, maar is ook voor de niet zo ervaren kok toegankelijk.

www.beka-cookware.com/recipes/pheasant-roasted-in-grape-leaf-and-thyme-roesti-with-apple

Beka Cookware verwent zowel de professionele kok als de amateur met een  ruim assortiment keukenaccessoires. Kijk even in onze catalogus voor een compleet overzicht van het gamma.

www.beka-cookware.com/ranges

Heb je nog vragen, stuur gerust een mailtje naar info@beka-cookware.com.

Misschien is ook dit iets voor jou: