[blog.view.blog categories]

2 april 2015

Zorgeloos koken met een antikleefpan

Pannen met antiaanbaklaag zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Net door het frequente gebruik is het belangrijk om voorzichtig om te springen met een antikleefpan. Met deze tips kan je er jarenlang zorgeloos van genieten!

Wanneer is een antikleefpan versleten? Let op deze signalen:

  • Het eten begint aan te bakken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van een pan met antiaanbaklaag.

  • De antiaanbaklaag komt los.

  • De pan zit vol krassen. Heb je een oude pan waarvan je niet weet of het schadelijke PFOA erin zit? Gooi ze dan zeker weg.

Tips om lang van je braadpan te genieten:

  • Vermijd té hoge temperaturen: om vlees dicht te schroeien, gebruik je beter een traditionele pan.

  • De huidige braadpannen zijn vaatwasbestendig. Toch is het beter om de pan met de hand af te wassen. De hoge temperaturen en de sterke detergenten die in een vaatwasmachine gebruikt worden kunnen de levensduur van de antiaanbaklaag verkorten.

  • Metalen bestek en de harde kant van een schuursponsje zijn geen bondgenoten van de antiaanbaklaag. Gebruik liever materiaal uit hout, silicone of bamboe.

Nog een weetje: een pan met antiaanbaklaag is niet noodzakelijk zwart. Meteorite van Beka Cookware heeft zelfs een trendy spikkellaag!

Hier vind je ons volledige gamma (meer dan 50!) potten en pannen met antikleeflaag handig gegroepeerd!

Ecologisch bewustzijn is een belangrijk aandachtspunt van Beka Cookware. Onze antikleeflagen zijn dan ook gegarandeerd vrij van PFOA en PTFE. De producten die bijdragen tot een beter leefmilieu herken je aan het groene Ecologic by Beka label.

Like ons op Facebook en mis geen enkel weetje van Beka Cookware!

Volg het bord 'Zorgeloos koken met een antikleefpan' van Beka Cookware op Pinterest.

Misschien is dit iets voor jou ?